Naczynia z żeliwa marki "NOIS" sprawdzą się podczas duszenia, pieczenia oraz smażenia. Przygotowywane w nich potrawy są soczyste i aromatyczne. Są idealne dla osób dbających o zdrowe odżywianie się oraz stosujących dietę. W naczyniach emaliowanych można gotować wiele produktów, ale nie wszystkie. Nie nadają się do wszelkiego rodzaju potraw mlecznych. Wystarczy chwila nieuwagi, aby podgrzewane mleko czy przygotowywana kasza na mleku się przypaliły. Ponadto w naczyniach żeliwnych nie należy gotować bez użycia tłuszczu. Naczynia są dostosowane do wszystkich rodzajów płyt kuchennych oraz można je umieszczać w piekarnikach rozgrzanych do 240 stopni.
Brytfanna Owalna Dwustronna NOIS 38cm Ze Stali Nierdzewnej
Gęsiarka marki "NOIS" wykonana jest ze stali 18/10 (gatunek AISI 304) o grubości 0,8mm, która się nie utlenia i jest łatwa w czyszczeniu. Jest to naczynie wielofunkcyjne, które idealnie sprawdzi się podczas duszenia, pieczenia oraz smażenia. Przygotowywane w niej potrawy są soczyste i aromatyczne. Naczynia wykonane ze stali nierdzewnej są bardzo wytrzymałe, odporne na uszkodzenia oraz wysokie temperatury. Trzywarstwowe dno o grubości 7,6mm zapewnia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła. Brytfanna posiada ruszt, który pozwala na przygotowanie potraw z mniejszą ilością tłuszczu. Jest przystosowana do wszystkich płyt kuchennych oraz można ją stosować w piekarnikach. Jest łatwa do czyszczenia i można ją myć w zmywarce.
Termoakumulacyjne trzywarstwowe dno o grubości7,6 mm zapewnia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła. Zakumulowane ciepło umożliwia dokończenie przyrządzania potraw w ciągu 10-15 minut po wyłączeniu kuchenki, co znacznie zmniejsza zużycie energii grzewczej. Brytfannę można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek: elektrycznej, gazowej, ceramicznej oraz indukcyjnej, a także w piekarnikach.
- 1. warstwa - stal nierdzewna 18/10 o grubości 0,8 mm,
- 2. warstwa - aluminium o grubości 6,2 mm,
- 3. warstwa - stal nierdzewna H17 (gatunek AISI 430) o grubości 0,6 mm.
Trzecia zewnętrzna warstwa przewodzi ciepło lepiej (szybciej) niż stal 18/10 i ma właściwości magnetyczne, dzięki czemu można ją umieszczać na płytach indukcyjnych.
Ścianki naczynia
Ścianki naczynia nagrzewają się znacznie wolniej niż dno. Taki stosunek grubości dna do ścianek jest niezbędny do równomiernego podgrzewania potraw w naczyniu. Modelowana krawędź zapobiega skapywaniu płynów na ścianki podczas napełniania i przelewania zawartości, co pomaga utrzymać zewnętrzne ścianki w czystości.
Pokrywa brytfanny
Pokrywa brytfanny wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/10 o grubości 0,8 mm zatrzymuje parę w naczyniu i zapewnia optymalne gotowanie. Jest ona dodatkowo wyposażona w dno rozprowadzające ciepło, co gwarantuje optymalne warunki smażenia. Pokrywę można również używać jako formę do zapiekania i podgrzewania.
Uchwyty ze stali nierdzewnej są mocowane do ścianek techniką zgrzewania punktowego.
Ruszt ze stali nierdzewnej (gatunek AISI 202) o grubości 2,5 mm umożliwia równomierne pieczenie i zapobiega przypalaniu się potraw.
Zawartość zestawu
- brytfanna 38x25, 4x12,5 cm,
- pokrywa 37x24, 8x5,5 cm,
- ruszt stalowy,
- waga zestawu 3,53 kg.
Zalety zestawu
- wykonana ze stali nierdzewnej 18/10, która się nie utlenia i jest łatwa w czyszczeniu,
- trójwarstwowe dno umożliwia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła,
- pokrywa brytfanny zatrzymuje parę w naczyniu i zapewnia optymalne gotowanie,
- modelowana krawędź zapobiega skapywaniu płynów na ścianki podczas napełniania i przelewania zawartości,
- uchwyty ze stali nierdzewnej są mocowane techniką zgrzewania punktowego,
- ruszt ze stali nierdzewnej o grubości 2,5 mm umożliwia równomierne pieczenie i zapobiega przypalaniu się potraw.
Opis
- Materiał
- stal nierdzewna 18/10
- Możliwość mycia w zmywarce
- tak
- Wykończenie zewnętrzne
- Mirror
- Kolor
- srebrny
- Baza
- 3 warstwy
- Typ kuchenki
- wszystkie typy kuchenek oraz piekarnik
- Średnica (cm)
- 38
- Pojemność (litry)
- 9