




Gęsiarka marki "NOIS" wykonana jest ze stali 18/10 (gatunek AISI 304) o grubości 0,8mm, która się nie utlenia i jest łatwa w czyszczeniu. Jest to naczynie wielofunkcyjne, które idealnie sprawdzi się podczas duszenia, pieczenia oraz smażenia. Przygotowywane w niej potrawy są soczyste i aromatyczne. Naczynia wykonane ze stali nierdzewnej są bardzo wytrzymałe, odporne na uszkodzenia oraz wysokie temperatury. Trzywarstwowe dno o grubości 7,6mm zapewnia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła. Brytfanna posiada ruszt, który pozwala na przygotowanie potraw z mniejszą ilością tłuszczu. Jest przystosowana do wszystkich płyt kuchennych oraz można ją stosować w piekarnikach. Jest łatwa do czyszczenia i można ją myć w zmywarce.
Termoakumulacyjne trzywarstwowe dno o grubości7,6 mm zapewnia szybkie nagrzewanie oraz równomierne rozprowadzanie i długotrwałe utrzymanie ciepła. Zakumulowane ciepło umożliwia dokończenie przyrządzania potraw w ciągu 10-15 minut po wyłączeniu kuchenki, co znacznie zmniejsza zużycie energii grzewczej. Brytfannę można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek: elektrycznej, gazowej, ceramicznej oraz indukcyjnej, a także w piekarnikach.
Trzecia zewnętrzna warstwa przewodzi ciepło lepiej (szybciej) niż stal 18/10 i ma właściwości magnetyczne, dzięki czemu można ją umieszczać na płytach indukcyjnych.
Ścianki naczynia nagrzewają się znacznie wolniej niż dno. Taki stosunek grubości dna do ścianek jest niezbędny do równomiernego podgrzewania potraw w naczyniu. Modelowana krawędź zapobiega skapywaniu płynów na ścianki podczas napełniania i przelewania zawartości, co pomaga utrzymać zewnętrzne ścianki w czystości.
Pokrywa brytfanny wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/10 o grubości 0,8 mm zatrzymuje parę w naczyniu i zapewnia optymalne gotowanie. Jest ona dodatkowo wyposażona w dno rozprowadzające ciepło, co gwarantuje optymalne warunki smażenia. Pokrywę można również używać jako formę do zapiekania i podgrzewania.
Uchwyty ze stali nierdzewnej są mocowane do ścianek techniką zgrzewania punktowego.
Ruszt ze stali nierdzewnej (gatunek AISI 202) o grubości 2,5 mm umożliwia równomierne pieczenie i zapobiega przypalaniu się potraw.
Opis